
Jabolčni zavitek
Tradicionalni jabolčni zavitek, po domače štrudl, nikoli ni iz mode. Ker je pač dober, mogoče celo najboljši jesensko/zimski posladek. Se strinjaš?
Oglejte si hranljive vrednosti
251kcal
kalorije (13% DV)
3.8g
beljakovine (6% DV)
7.7g
maščobe (10% DV)
40.0g
ogljikovi hidrati (15% DV)
kj:
1059kj (13% DV)
kalorije:
251kcal (13% DV)
beljakovine:
3.8g (6% DV)
maščobe:
7.7g (10% DV)
nasičene maščobe:
2.2g (10% DV)
ogljikovi hidrati:
40.0g (15% DV)
sladkor:
20.8g (22% DV)
vlaknine:
0g (0% DV)
sol:
0.4g (0% DV)
157kcal
kalorije (8% DV)
2.4g
beljakovine (4% DV)
4.8g
maščobe (6% DV)
25.0g
ogljikovi hidrati (10% DV)
kj:
662kj (8% DV)
kalorije:
157kcal (8% DV)
beljakovine:
2.4g (4% DV)
maščobe:
4.8g (6% DV)
nasičene maščobe:
1.4g (5% DV)
ogljikovi hidrati:
25.0g (10% DV)
sladkor:
13.0g (14% DV)
vlaknine:
0g (0% DV)
sol:
0.2g (0% DV)
Količine hranilnih snovi so izražene tudi kot odstotek priporočenih vnosov (PV), v razmerju do vrednosti na porcijo.
Podatki o hranljivosti so za vsak izdelek utemeljeni na povprečnih vrednostih sestavin McDonald’sovih dobaviteljev v Evropi. Razlike v porcijah, načinih priprave in nabavljenih surovinah (tudi regionalne in sezonske razlike) lahko vplivajo na vrednosti in odstotke priporočenih vrednosti (PV) posameznega izdelka. Ob tem se občasno menjajo tudi sestavine posameznih izdelkov. Zato gre pričakovati določena odstopanja in razlike v deležih hranljivih stvari in izdelkih, kupljenih v naših restavracijah. Priporočene vrednosti (PV) za kJ so primerne za vzdrževanje in ne za zniževanje telesne mase. Če želite znižati svojo telesno maso, vam svetujemo, da se o tem pogovorite s kvalificiranim strokovnjakom (zdravnikom, nutricionistom, dietetikom).

žita (pšenica)

jajca v sledovih

mleko v sledovih

oreški (mandelj) v sledovih

oreški (lešnik v sledovih)

oreški (pistacija) v sledovih

oreški (oreh v sledovih)

zelena v sledovih

gorčica v sledovih

sezam v sledovih

žveplov dioksid v sledovih