Varnost in higiena

V McDonald'su vam vedno postrežemo popolnoma varno in kakovostno hrano. To je temelj našega poslovanja. Svojim delavcem vsakodnevno zagotavljamo delo v varnih pogojih ter ob upoštevanju vseh epidemioloških ukrepov in priporočil NIJZ. Vsi naši delavci izpolnjujejo pogoj PCT.

V skladu z aktualnim odlokom Vlade RS morajo pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) izpolnjevati tudi vsi gostje restavracije, ki morajo pred vstopom v notranjost ali na teraso pokazati ustrezno dokazilo in osebni dokument s sliko. Gostje so dolžni v restavraciji spoštovati oznake in nositi zaščitno masko. Snamejo jo lahko le za mizo.

 

 

 

Zdravje zaposlenih

Zaposlenim ob prihodu na delo še pred vstopom v poslovalnico izmerimo telesno temperaturo z brezkontaktnim termometrom. V primeru povišane temperature zaposlene napotimo k njihovemu izbranemu zdravniku. Poleg tega okrepljeno spremljamo zdravstveno stanje vseh zaposlenih in v skladu s HACCP standardom izvajamo »Politiko zdravstvenega stanja zaposlenih«, ki vsem zaposlenim nalaga obveznost, da v primeru suma zdravstvenih motenj ali težav to nemudoma sporočijo nadrejenemu.

VARNOST rubrika Zdravje zaposlenih2

Zaščitne maske in rokavice

Osnovni ukrep za zagotavljanje varne hrane in postrežbe je pogosto umivanje in razkuževanje rok, saj pomaga preprečevati prenos potencialno nevarnih mikrobov. Naši zaposleni si roke umivajo najmanj na 30 minut ter nosijo zaščitne maske in rokavice. Maske zaposleni menjajo na vsaki dve uri.

VARNOST rubrika Maske

Razkuževanje

Zaslone kioskov za naročanje, blagajne in naprave za kartično plačevanje očistimo in razkužimo vsakih 30 minut z visoko učinkovitim čistilnim in dezinfekcijskim sredstvom v pršilu. Okrepili smo tudi redno čiščenje ter pomivanje in razkuževanje vseh delovnih površin.

Po zaprtju poslovalnice zaposleni izvedejo temeljito čiščenje in razkuževanje celotne restavracije.

VARNOST rubrika Razkuzevanje3

HACCP

McDonald's Slovenija je od leta 1996 v vse restavracije uvedel HACCP sistem zagotavljanja varnosti surovin in tehnološkega postopka izdelave končnih izdelkov. Oprema in postopki priprave hrane so domišljeni in koncipirani tako, da v največji meri zmanjšujejo tveganja in omogočajo nadzor na vseh korakih.

VARNOST rubrika HACCP2

Brezstičen prevzem

Za zagotavljanje varnosti gostov in zaposlenih smo uvedli brezstično poslovanje. To pomeni, da lahko gost povsem brezstično naroči, plača in prevzame svoje najljubše jedi in napitke.

VARNOST rubrika Brezsticen prevzem2

 

Preventivni ukrepi

Med čakanjem v vrsti, prosimo,vzdržujte razdaljo 1,5 metra in po možnosti uporabite brezstičen način plačila.

Ostanimo varni ter pazimo nase in na druge!

VARNOST Preventivni ukrepi2