Mešana solata

Skladna mešanica zdravih, svežih in okusnih sestavin. Ko jo enkrat poskusite, jo boste zagotovo naročili še večkrat. Preizkusite jo z različnimi prelivi.

Sestavine

Solata Romana - solata rdeče-zelene barve je odličnega, rahlo lešnikastega okusa. Spominja na motovilec. Solata Lollo Rosso - rdeča berivka je sveža, slastna in vitaminska solata. Špinača - odlikujeta jo lahka prebavljivost in vsebnost hranljivih snovi. Korenje - sveže naribano rdeče korenje

Hranljive vrednosti

kj 90 1%
kcal 21 1%
beljakovine 1,30g 3%
ogljikovi hidrati 3,70g 1%
sladkor 1,60g 2%
vlaknine 1,30g 5%
kj 75 1%
kcal 18 1%
beljakovine 1,10g 2%
ogljikovi hidrati 3,10g 1%
sladkor 1,30g 1%
vlaknine 1,10g 4%

Količine hranilnih snovi so izražene tudi kot odstotek priporočenih vnosov (PV), v razmerju do vrednosti na porcijo.

Podatki o hranljivosti so za vsak izdelek utemeljeni na povprečnih vrednostih sestavin McDonald’sovih dobaviteljev v Evropi. Razlike v porcijah, načinih priprave in nabavljenih surovinah (tudi regionalne in sezonske razlike) lahko vplivajo na vrednosti in odstotke priporočenih vrednosti (PV) posameznega izdelka. Ob tem se občasno menjajo tudi sestavine posameznih izdelkov. Zato gre pričakovati določena odstopanja in razlike v deležih hranljivih stvari in izdelkih, kupljenih v naših restavracijah. Priporočene vrednosti (PV) za kJ so primerne za vzdrževanje in ne za zniževanje telesne mase. Če želite znižati svojo telesno maso, vam svetujemo, da se o tem pogovorite s kvalificiranim strokovnjakom (zdravnikom, nutricionistom, dietetikom).