Politika varstva zasebnosti

Politika varstva zasebnosti

V ALPE-PANON gostinske storitve d.o.o., Dunajska cesta 151, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: ALPE-PANON ali upravljavec) cenimo vašo zasebnost, zato stremimo k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zagotavljamo vam, da bomo vaše osebne podatke, pridobljene preko naših spletnih strani, ali pri poslovanju z vami, zlasti preko telekomunikacijskih sredstev, zbirali, obdelovali, varovali in hranili skladno z veljavno evropsko zakonodajo (Splošno uredbo o varstvu podatkov) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (vsakokrat veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskih komunikacijah in Zakon o elektronskem poslovanju na trgu) ter določili te Politike varstva zasebnosti (v nadaljevanju: Politika).

Namen te Politike je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

Upravljavec se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki uporabljeni v skladu s to Politiko, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

 

Upravljavec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je ALPE-PANON gostinske storitve d.o.o., Dunajska cesta 151, SI-1000 Ljubljana, elektronski naslov: mckontakt@si.mcd.com, telefonska številka: +386 (0)1 428 92 10.

Za vse teme in vsebine, ki bodo obravnavane v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov, velja stroga zaupnost.

 

Osebni podatki

Osebni podatek je katerakoli informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Posameznik je določljiv takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto.

Upravljavec, skladno z nameni, opredeljenimi v nadaljevanju te Politike, zbira in obdeluje naslednje osebne podatke:

-      kontaktne podatke in podatke o vaši komunikaciji z upravljavcem (ime in priimek, delovno mesto in podjetje, elektronski naslov, telefonska številka, datum, ura in vsebina poštne ali elektronske komunikacije);

-      podatke o uporabnikih spletnih strani upravljavca (IP naslov, datumi, ure in trajanje obiskov spletnih strani, podatki o lokaciji oz. vstopni točki dostopa do interneta, podatki o obiskanih podstraneh, podatki o opravljenih nastavitvah, idr.);

-      podatke o vnosih v spletne obrazce (npr. prijave za rojstnodnevno zabavo, prijave na nagradne igre, prijave na prejemanje oglaševalskih sporočil);

-      podatke kandidatov za zaposlitev (delavci, študentje, upokojenci), ki jih kandidati vnesejo v obrazce za prijavo na delovna mesta (osebni podatki kot so ime, priimek, naslov, kontaktni podatki kot so elektronski naslov in telefonska številka, letnik rojstva, letnik študija) ter druge podatke, ki nam jih potencialni kandidati pošljejo na naše kontaktne podatke (podatke navedene v motivacijskem pismu in življenjepisu kot so podatki o izobrazbi, preteklih delovnih izkušnjah, kompetencah in sposobnostih, izobraževanjih in tečajih idr.);

-      druge podatke, ki jih posamezniki prostovoljno podajo upravljavcu na katerega od kontaktnih naslovov na naših spletnih straneh.

Upravljavec ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar mu vi to omogočite oz. v to privolite, tj. ko se prijavite v bazo iskalcev zaposlitve ali na delovno mesto, ko se naročite na prejemanje oglasnih sporočil, sodelujete v nagradni igri itd., ali kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali imamo za obdelavo vaših podatkov zakonite interese. Posameznik s posredovanjem podatkov daje soglasje za njihovo obdelavo in hkrati potrjuje resničnost vseh navedenih osebnih podatkov.

Namen obdelave podatkov in pravne podlage

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani in zbrani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vašo predhodno pisno privolitev.

 

Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku naših spletnih strani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika. Tako zbrane (osebne) podatke zbiramo s pomočjo piškotkov, pri čemer vas bomo pred namestitvijo bolj invazivnih piškotkov vprašali za vašo privolitev, medtem ko lahko določene druge podatke zbiramo že na podlagi naših zakonitih interesov.

Več o politiki nameščanja piškotkov na naših spletnih straneh si lahko preberete v poglavju »Piškotki«.

Pošiljanje povpraševanja in ostala komunikacija z nami

Ko na naše kontaktne podatke (naslov, elektronski naslov, telefonska številka), objavljene na naših spletnih straneh, pošljete povpraševanje glede naših storitev in/ali produktov, vaše osebne podatke obdelujemo izključno za namene priprave odgovora na vaše povpraševanje, za morebitno pripravo in sklenitev pogodbe, za izvajanje sklenjene pogodbe ter da vam odgovorimo na vaše vprašanje.

V ta namen zbiramo zgolj tiste vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete na prostovoljen način. Vsi podatki, ki so zbrani preko naših spletnih strani ali so nam kako drugače sporočeni (npr. s pomočjo telekomunikacijskih sredstev), se zbirajo z namenom zagotavljanja naših storitev ter za namen naše interne administracije in vodenja našega poslovanja.

Posredovane kontaktne podatke lahko na podlagi našega zakonitega interesa obdelujemo tudi za osnovno prilagojeno komuniciranje z vami preko elektronske pošte in vam skušamo predstaviti ustrezne storitve in/ali produkte, ki bi vam bili lahko zanimivi na podlagi vaših preteklih interakcij z nami. Pri tem ne uporabljamo nikakršnega (avtomatskega) profiliranja, temveč zgolj izbiramo ustrezne nabore prejemnikov za posamezna sporočila. Od tovrstnega komuniciranja se lahko kadarkoli brezplačno odjavite na način, da nam pošljete elektronsko sporočilo na elektronski naslov: mckontakt@si.mcd.com. Dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z neposrednim trženjem so vam na voljo v poglavju »Vaše pravice«.

 

Prijava na elektronske novice

Na naši spletni strani ali preko odgovora na prejeto elektronsko sporočilo se lahko naročite tudi na prejemanje aktualnih obvestil in informacij o naših akcijah (npr. boni) in novostih.

Za tako določen namen neposrednega trženja vas lahko preko elektronske pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe. O novostih vas bomo obveščali občasno in po potrebi.

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vaše izrecne privolitve, pri čemer lahko privolitev za prejemanje oglasnih sporočil kadarkoli brezplačno prekličete, tako da nam pošljete elektronsko sporočilo na elektronski naslov: mckontakt@si.mcd.com. Dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z neposrednim trženjem so vam na voljo v poglavju »Vaše pravice«.

 

Sodelovanje v nagradnih igrah in promocijskih akcijah

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob izvedbi nagradne igre ali prijavi na promocijske akcije, obdelujemo za namene izvedbe nagradne igre ali promocijske akcije. Vaši osebni podatki se po izvedbi nagradne igre ali promocijske akcije, na katero ste se prijavili, izbrišejo, razen v primeru, ko podate vašo izrecno privolitev, da vam na kontaktne podatke, navedene ob prijavi na nagradno igro ali promocijsko akcijo, pošiljamo oglasna sporočila o naših ponudbah.

Od tovrstnega oglaševanja se lahko kadarkoli brezplačno odjavite na način, da nam pošljete elektronsko sporočilo na elektronski naslov: mckontakt@si.mcd.com. Dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z neposrednim trženjem so vam na voljo v poglavju »Vaše pravice«.

 

Pošiljanje prošenj za zaposlitev

Na naših spletnih straneh lahko izpolnite prijavo za vpis v bazo interesentov za redno zaposlitev, študentsko delo ali delo upokojencev. V ta namen morate v za to namenjen spletni obrazec za prijavo vnesti več osebnih podatkov, ki jih potrebujemo za potrebe procesiranja vaše prijave. V primeru, da vas povabimo na razgovor, pa lahko od vas zahtevamo tudi nadaljnje osebne podatke.

Če nam prijavo na delovno mesto pošljete na naš elektronski naslov mcdkariera@si.mcd.com samoiniciativno, podatke, ki nam jih posredujete (npr. motivacijsko pismo in življenjepis, dokazila o izpolnjevanju pogojev), nadzorujete vi.

Zavezujemo se, da bomo vaše osebne podatke obdelovali zgolj za namen izvedbe postopkov izbire morebitnih kandidatov za delovna mesta, kontaktiranja o (ne)izboru, povabila na morebitni razgovor, morebitno pripravo osnutka pogodbe o zaposlitvi ter zaradi obrambe naših zahtevkov v primeru spora zaradi domnevne diskriminacije pri vodenju postopka izbire.

Pravno podlago za obdelavo teh vaših podatkov predstavlja vaša privolitev za vpis v bazo, prav tako pa so ti podatki potrebni za izvajanje ukrepov pred sklenitvijo morebitne pogodbe o zaposlitvi oziroma jih od vas lahko zahtevamo na podlagi zakona.

Vašo prijavo v bazo interesentov ali vašo samoiniciativno prijavo bomo hranili do 6 mesecev, v primeru da vas povabimo na razgovor pa tudi ves čas izvedbe postopka za zaposlitev in še 30 dni po tem, ko boste prejeli obvestilo o (ne)izboru oziroma za čas morebitnega sodnega postopka.

Če bomo ocenili, da je vaša prijava morda zanimiva za kakšno drugo delovno mesto ter bi vašo prijavo na delo želeli hraniti dlje časa, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas povprašali za vašo privolitev. 

 

Prijava na rojstnodnevno zabavo

Na naših spletnih straneh lahko najdete tudi obrazec za prijavo na rojstnodnevno zabavo v eni od naših restavracij. Podatke, ki nam jih posredujete na tej prijavnici, obdelujemo na podlagi pogodbenega razmerja z vami, in sicer izključno za namen odgovora na vaše povprašanje, za namene komunikacije z vami v zvezi z organizacijo zabave, za pripravo zabave, za namen priprave računa in za pridobitev vašega mnenja o naši storitvi.

Te podatke hranimo še najdlje 1 dan po zaključku organizacije zabave.

 

Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran ob vašem prvem obisku pošlje vašemu brskalniku z namenom, da vas spletna stran prepozna, ko se nanjo vrnete. Glavni namen piškotka je, da spletnemu brskalniku omogoči, da uporabniku spletne strani predstavi prilagojene spletne strani, ki uporabnikom omogočajo bolj prijazno in individualizirano uporabo storitev. Piškotki se uporabljajo tudi zato, da lahko upravljavec izve več o načinu, kako uporabniki uporabljajo njegove spletne strani, kar mu omogoča, da lahko izboljša uporabnikovo izkušnjo, ko obišče spletno stran. Nadalje piškotki vsebujejo podatke, ki so potrebni za pravilno delovanje nekaterih aplikacij na spletni strani.

Piškotki zbirajo določene podatke o vašem obisku, kot so IP-naslov, ime ponudnika spletnih storitev, datum in uro, ko dostopate do spletnega mesta, strani, ki jih obiščete na spletnem mestu, število obiskov in internetni naslov spletnega mesta, s katere ste prišli na našo spletno stran, informacije o vaši napravi, operacijskem sistemu, nastavitvah zaslona idr. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati glede na trenutno stanje tehnologije.

Naša spletna stran uporablja določene nujno potrebne piškotke, ki so aktivni le v času trajanja seje, piškotke tretjih oseb, ki so predvsem namenjeni predvajanju multi-medijskih vsebin in vezani na vtičnike, ter piškotke za namen analize in statistike obiska spletne strani.

 

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebi, da vam ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani (npr. strinjanje s pogoji, identifikacija uporabnikove seje, strinjanje za nameščanjem piškotkov).

PRVA STRANKA

Gostitelj Ime Trajanje Namen
www.mcdonalds.si PHPSESSID Seja Piškotek ustvarijo aplikacije na podlagi jezika PHP. To je identifikator splošnega namena, ki se uporablja za vzdrževanje spremenljivk uporabniških sej. Običajno je naključno generirana številka, kako se uporablja je specifično za spletno mesto, dober primer pa je vzdrževanje statusa prijavljenega uporabnika med stranmi.

 

Piškotki za oglaševanje

Piškotki za oglaševanje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek naših spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznika. Te piškotke uporabljamo le, če ste z njimi izrecno soglašali.

 

TRETJA STRANKA

Gostitelj Ime Trajanje Namen
.doubleclick.net id leto To področje je v lasti Doubleclick (Google). Glavna dejavnost je: Doubleclick je Googlova izmenjava ponudb za oglaševanje v realnem času.
.google.com APISID leto Ta domena je v lasti Google Inc. Čeprav je Google v glavnem znan predvsem kot iskalnik, podjetje ponuja raznovrstne izdelke in storitve. Glavni vir prihodkov je oglaševanje. Google široko spremlja uporabnike z lastnimi izdelki in spletnimi mesti ter številnimi tehnologijami, ki so vgrajene v več milijonov spletnih mest po vsem svetu. Uporablja podatke, zbrane iz večine teh storitev, da profilira interese spletnih uporabnikov in prodaja oglaševalski prostor organizacijam, ki temeljijo na takšnih interesnih profilih, kot tudi poravnavo oglasov z vsebino na straneh, na katerih se prikazujejo njegovi oglasi.
.google.com SSID leto Ta domena je v lasti Google Inc. Čeprav Google v glavnem znan predvsem kot iskalnik, podjetje ponuja raznovrstne izdelke in storitve. Glavni vir prihodkov je oglaševanje. Google široko spremlja uporabnike z lastnimi izdelki in spletnimi mesti ter številnimi tehnologijami, ki so vgrajene v več milijonov spletnih mest po vsem svetu. Uporablja podatke, zbrane iz večine teh storitev, da profilira interese spletnih uporabnikov in prodaja oglaševalski prostor organizacijam, ki temeljijo na takšnih interesnih profilih, kot tudi poravnavo oglasov z vsebino na straneh, na katerih se prikazujejo njegovi oglasi.
.google.com PREF leto Ta domena je v lasti Google Inc. Čeprav Google v glavnem znan predvsem kot iskalnik, podjetje ponuja raznovrstne izdelke in storitve. Glavni vir prihodkov je oglaševanje. Google široko spremlja uporabnike z lastnimi izdelki in spletnimi mesti ter številnimi tehnologijami, ki so vgrajene v več milijonov spletnih mest po vsem svetu. Uporablja podatke, zbrane iz večine teh storitev, da profilira interese spletnih uporabnikov in prodaja oglaševalski prostor organizacijam, ki temeljijo na takšnih interesnih profilih, kot tudi poravnavo oglasov z vsebino na straneh, na katerih se prikazujejo njegovi oglasi. To je običajen Googlov piškotek, ki se uporablja za več svojih storitev. Ohranja uporabniške nastavitve in se lahko uporablja za prilagajanje oglasov v iskanjih google.
.google.com SID leto Ta domena je v lasti Google Inc. Čeprav je Google v glavnem znan kot iskalnik, podjetje ponuja raznovrstne izdelke in storitve. Glavni vir prihodkov pa je oglaševanje. Google široko spremlja uporabnike z lastnimi izdelki in spletnimi mesti ter številnimi tehnologijami, ki so vgrajene v več milijonov spletnih mest po vsem svetu. Uporablja podatke, zbrane iz večine teh storitev, da profilira interese spletnih uporabnikov in prodaja oglaševalski prostor organizacijam, ki temeljijo na takšnih interesnih profilih, kot tudi poravnavo oglasov z vsebino na straneh, na katerih se prikazujejo njegovi oglasi. Ta piškotek uporablja Google v kombinaciji s HSID-om za preverjanje Googlovega uporabniškega računa in najnovejšega časa prijave.
.google.com SAPISID leto Ta domena je v lasti Google Inc. Čeprav Google v glavnem znan predvsem kot iskalnik, podjetje ponuja raznovrstne izdelke in storitve. Glavni vir prihodkov je oglaševanje. Google široko spremlja uporabnike z lastnimi izdelki in spletnimi mesti ter številnimi tehnologijami, ki so vgrajene v več milijonov spletnih mest po vsem svetu. Uporablja podatke, zbrane iz večine teh storitev, da profilira interese spletnih uporabnikov in prodaja oglaševalski prostor organizacijam, ki temeljijo na takšnih interesnih profilih, kot tudi poravnavo oglasov z vsebino na straneh, na katerih se prikazujejo njegovi oglasi.
.google.com HSID leto Ta domena je v lasti Google Inc. Čeprav je Google v glavnem znan kot iskalnik, podjetje ponuja raznovrstne izdelke in storitve. Glavni vir prihodkov pa je oglaševanje. Google široko spremlja uporabnike z lastnimi izdelki in spletnimi mesti ter številnimi tehnologijami, ki so vgrajene v več milijonov spletnih mest po vsem svetu. Uporablja podatke, zbrane iz večine teh storitev, da profilira interese spletnih uporabnikov in prodaja oglaševalski prostor organizacijam, ki temeljijo na takšnih interesnih profilih, kot tudi poravnavo oglasov z vsebino na straneh, na katerih se prikazujejo njegovi oglasi. Uporablja ga Google v kombinaciji s SID-om za preverjanje Googlovega uporabniškega računa in najnovejšega časa prijave.
.youtube.com SID leto YouTube je Googlova platforma za gostovanje in skupno rabo videoposnetkov. YouTube zbira uporabniške podatke prek videoposnetkov, vdelanih na spletnih mestih, ki so združeni s podatki o profilu iz drugih Googlovih storitev, da bi prikazali ciljno oglaševanje spletnim obiskovalcem na širokem razponu svojih in drugih spletnih mest. Ta piškotek uporablja Google v kombinaciji s HSID-om za preverjanje Googlovega uporabniškega računa in najnovejšega časa prijave.
.youtube.com HSID leto YouTube je Googlova platforma za gostovanje in skupno rabo videoposnetkov. YouTube zbira uporabniške podatke prek videoposnetkov, vdelanih na spletnih mestih, ki so združeni s podatki o profilu iz drugih Googlovih storitev, da bi prikazali ciljno oglaševanje spletnim obiskovalcem na širokem razponu svojih in drugih spletnih mest. Uporablja ga Google v kombinaciji s SID-om za preverjanje Googlovega uporabniškega računa in najnovejšega časa prijave.
.youtube.com demographics leto YouTube je Googlova platforma za gostovanje in skupno rabo videoposnetkov. YouTube zbira uporabniške podatke prek videoposnetkov, vdelanih na spletnih mestih, ki so združeni s podatki o profilu iz drugih Googlovih storitev, da bi prikazali ciljno oglaševanje spletnim obiskovalcem na širokem razponu svojih in drugih spletnih mest. Najverjetneje se uporablja za demografsko profiliranje in ciljanje za oglaševanje.
.youtube.com VISITOR_INFO1_LIVE leto YouTube je Googlova platforma za gostovanje in skupno rabo videoposnetkov. YouTube zbira uporabniške podatke prek videoposnetkov, vdelanih na spletnih mestih, ki so združeni s podatki o profilu iz drugih Googlovih storitev, da bi prikazali ciljno oglaševanje spletnim obiskovalcem na širokem razponu svojih in drugih spletnih mest. Ta piškotek se uporablja kot edinstveni identifikator za sledenje ogledom videoposnetkov.
.youtube.com PREF leto YouTube je Googlova platforma za gostovanje in skupno rabo videoposnetkov. YouTube zbira uporabniške podatke prek videoposnetkov, vdelanih na spletnih mestih, ki so združeni s podatki o profilu iz drugih Googlovih storitev, da bi prikazali ciljno oglaševanje spletnim obiskovalcem na širokem razponu svojih in drugih spletnih mest. To je običajen Googlov piškotek, ki se uporablja za več svojih storitev. Možnosti za shranjevanje uporabnikov, se lahko uporabljajo za prilagajanje oglasov v iskanjih google.
.youtube.com APISID leto YouTube je Googlova platforma za gostovanje in skupno rabo videoposnetkov. YouTube zbira uporabniške podatke prek videoposnetkov, vdelanih na spletnih mestih, ki so združeni s podatki o profilu iz drugih Googlovih storitev, da bi prikazali ciljno oglaševanje spletnim obiskovalcem na širokem razponu svojih in drugih spletnih mest.
.youtube.com GPS 12 minut YouTube je Googlova platforma za gostovanje in skupno rabo videoposnetkov. YouTube zbira uporabniške podatke prek videoposnetkov, vdelanih na spletnih mestih, ki so združeni s podatki o profilu iz drugih Googlovih storitev, da bi prikazali ciljno oglaševanje spletnim obiskovalcem na širokem razponu svojih in drugih spletnih mest.
.youtube.com SSID leto YouTube je Googlova platforma za gostovanje in skupno rabo videoposnetkov. YouTube zbira uporabniške podatke prek videoposnetkov, vdelanih na spletnih mestih, ki so združeni s podatki o profilu iz drugih Googlovih storitev, da bi prikazali ciljno oglaševanje spletnim obiskovalcem na širokem razponu svojih in drugih spletnih mest.
.youtube.com LOGIN_INFO leto YouTube je Googlova platforma za gostovanje in skupno rabo videoposnetkov. YouTube zbira uporabniške podatke prek videoposnetkov, vdelanih na spletnih mestih, ki so združeni s podatki o profilu iz drugih Googlovih storitev, da bi prikazali ciljno oglaševanje spletnim obiskovalcem na širokem razponu svojih in drugih spletnih mest.
.youtube.com YSC do konca seje YouTube je Googlova platforma za gostovanje in skupno rabo videoposnetkov. YouTube zbira uporabniške podatke prek videoposnetkov, vdelanih na spletnih mestih, ki so združeni s podatki o profilu iz drugih Googlovih storitev, da bi prikazali ciljno oglaševanje spletnim obiskovalcem na širokem razponu svojih in drugih spletnih mest.
.youtube.com SAPISID leto YouTube je Googlova platforma za gostovanje in skupno rabo videoposnetkov. YouTube zbira uporabniške podatke prek videoposnetkov, vdelanih na spletnih mestih, ki so združeni s podatki o profilu iz drugih Googlovih storitev, da bi prikazali ciljno oglaševanje spletnim obiskovalcem na širokem razponu svojih in drugih spletnih mest.

 

Vtičniki za spletna mesta tretjih strank

Spletno mesto dovoljuje piškotke vtičnikov določenih tretjih strank. Ti posamezniku omogočajo, da vsebino spletnega mesta objavlja v družabnih omrežjih. Vtičniki prav tako izboljšujejo prijaznost spletnih strani do uporabnikov. Uporabo podatkov, ki jih te tretje stranke zberejo prek družabnih vtičnikov, urejajo izključno tretje stranke. Za več informacij o piškotkih od drugod si oglejte politike o varstvu zasebnosti tretjih strank.

 

MAPS.GOOGLEAPIS.COM

Tip Trajanje Vir URL Parametri
Script Eno uro https://maps.googleapis.com/maps-api-v3/api/js/33/0/intl/en_gb/marker.js    
Script Eno uro https://maps.googleapis.com/maps-api-v3/api/js/33/0/intl/en_gb/util.js    
Script Eno uro https://maps.googleapis.com/maps/vt pb, callback, token  
Script Eno uro https://maps.googleapis.com/maps-api-v3/api/js/33/0/intl/en_gb/infowindow.js    
Script Eno uro https://maps.googleapis.com/maps/api/js key  
Script Eno uro https://maps.googleapis.com/maps/api/js/ViewportInfoService.GetViewportInfo callback, token  

 

AJAX.GOOGLEAPIS.COM

Tip Trajanje Vir URL Parametri
Script Eno uro file://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.1/jquery.min.js    

 

WWW.YOUTUBE.COM

Tip Trajanje Vir URL Parametri
Iframe Eno uro https://www.youtube.com/embed/phZaIJ7t_wQ rel, showinfo  
Iframe Eno uro https://www.youtube.com/embed/XKfF189oX5M rel, showinfo  
Iframe Eno uro https://www.youtube.com/embed/4I8P8WQbu4c    
Iframe Eno uro https://www.youtube.com/embed/NVktsvKi2mY rel, showinfo  
Iframe Eno uro https://www.youtube.com/embed/3E-6hG3-jV0 rel, showinfo  

 

SURVEY.FAST-INSIGHT.COM

Tip Trajanje Vir URL Parametri
Iframe Eno uro https://survey.fast-insight.com/mcd/slo    

 

Piškotki za analitiko (Google Analytics)

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Tip Trajanje Vir URL Parametri
Script Eno uro file://www.google-analytics.com/analytics.js    

 

Vsak posameznik ima možnost, da piškotke sprejme ali zavrne oz. da v svojem brskalniku spremeni nastavitve, tako da brskalnik računalnika ali mobilne naprave piškotke zavrne ali pa da prejme opozorilo, preden se piškotek shrani. Uporabnik lahko prav tako izbriše piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na njegovi napravi. Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje, zato naj uporabnik pri tem upošteva navodila konkretnega brskalnika.

Če so piškotki onemogočeni, nekatere funkcije in popolna funkcionalnost spletne strani ni več na voljo oziroma spletna stran ne bo delovala pravilno.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v Smernicah Informacijskega pooblaščenca.

 

Uporabniki podatkov

Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovani tretjim nepooblaščenim osebam brez vaše privolitve.

Seznanjamo vas, da lahko posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupamo našim poslovnim partnerjem (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v našem imenu in v mejah našega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) ter skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej Politiki. Posredovane podatke omenjeni partnerji skrbno varujejo in ne hranijo na zalogo, ter jih ne uporabljajo za lastne namene. Obdelovalci so posredovane podatke upravičeni uporabljati samo za izvrševanje svojega dela.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki lahko razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

-      ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;

-      administratorju in skrbniku spletne strani.

 

Zavezujemo se, da niti mi niti drugi uporabniki, vaših osebnih podatkov ne bodo posredovali ali prenesli v tretjo državo izven Evropske unije in/ali Evropskega gospodarskega prostora ali v mednarodno organizacijo.

 

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Upravljavec se obvezuje, da bo zbrane osebne podatke hranil in uporabljal samo toliko časa, kolikor bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Tiste podatke, ki obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbenega odnosa z vami, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še ves čas, ko traja zakonski zastaralni rok za zahtevke iz tako sklenjene pogodbe, razen v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali zakonitega interesa, npr. v primeru pošiljanje elektronskih novic, hranimo trajno do preklica te privolitve z vaše strani oziroma do zahteve po prekinitvi obdelave, pri čemer se zavezujemo, da bomo obstoj namena obdelave osebnih podatkov preverjali v rednih časovnih intervalih. Podatke bomo pred preklicem izbrisali le, če je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov (npr. če bi prenehali pošiljati oglasna elektronska sporočila) ali če tako določa zakon.

Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe do 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

 

Varnost vaših podatkov

Vaše podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naših spletnih strani, po telekomunikacijskih kanalih ali na kakršenkoli drug način, skrbno varujemo pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Zavarovanje osebnih podatkov poteka skladno z določili internega Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov pri upravljavcu. Zavezujemo se, da bomo vaše osebne podatke skrbno varovali in jih ne bomo posredovali nepooblaščenim tretjim osebam. Na zahtevo organov pregona, v primeru kakršnih koli zlorab ali kršitev, se lahko osebni podatki, elektronski naslovi in IP-naslovi uporabnikov posredujejo policiji in drugim pristojnim organom za nadaljnje ukrepanje.

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

V primeru, da so na naših spletnih stranehobjavljenepovezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z nami, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito vaših podatkov na teh spletnih straneh.

 

Svoboda izbire

Informacije, ki nam jih posredujete, nadzorujete vi. Če se odločite, da nam določenih podatkov ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na naših spletnih straneh ne boste mogli dostopati, prav tako vam v takih primerih ne bomo mogli odgovoriti na vaše povpraševanje ali vas kontaktirati za namen zaposlitve pri nas.

Če se spremenijo vaši osebnih podatki (poštna številka, elektronski naslov, naslov, telefonska številka idr.), vas prosimo, da nas o spremembah prav tako obvestite na elektronski naslov: mcdkontakt@si.mcd.com.

 

Privolitev otrok

Otroci do 15 let nam lahko posredujejo osebne podatke preko naših spletnih strani ali drugače samo z dovoljenjem (privolitev ali odobritev) nosilca starševske odgovornosti za otroka (enega od staršev ali skrbnikov).

Zavezujemo se, da ne bomo nikoli zavestno zbirali osebnih podatkov od oseb, za katere bi bili seznanjeni, da so mlajše od 15 let. Teh podatkov ne bomo uporabili ali razkrili tretji nepooblaščeni stranki brez dovoljenja nosilca starševske odgovornosti za otroka. Navedeno pa ne vpliva na pravila slovenskega pogodbenega prava v zvezi s pravili o veljavnosti, oblikovanju ali učinku pogodbe z otrokom.

Upravljavec si bo ob upoštevanju razpoložljive tehnologije v takih primerih razumno prizadeval za preveritev, ali je nosilec starševske odgovornosti za otroka dal ali odobril privolitev.

 

Vaše pravice

Upravljavec vam dosledno zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov na podlagi veljavnih pravnih predpisov.

Kot posamezniki imate naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve: Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico do preklica privolitve. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

Vašo privolitev lahko kadarkoli brezplačno prekličete s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu na elektronski naslov: mckontakt@si.mcd.com. Preklic privolitve za obdelavo vaših osebnih podatkov nima nobenih negativnih posledic ali sankcij.

Pravica dostopa do osebnih podatkov: Kot posameznik imate od upravljavca pravico dobiti potrditev, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne. Če je temu tako, imate pravico, da vam omogočimo dostop do vaših osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje) ter da vam podamo informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov idr.).

 

Pravica do popravka: Kot posameznik imate pravico doseči, da vam omogočimo popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z vami in da vam omogočimo dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov. V ta namen imate pravico, da nam posredujete dopolnilno izjavo z ažurnimi osebnimi podatki.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe): Pravico imate doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, če obstaja eden izmed razlogov iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (npr. če podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani, če prekličete privolitev in za obdelavo in ne obstaja nobena druga pravna podlaga, če ugovarjate obdelavi, pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti interesi, če so bili osebnih podatki obdelani nezakonito idr.).

Pravica do omejitve obdelave: Pravico imate doseči, da upravljavec omeji obdelavo vaših podatkov, če obstaja en od naslednjih primerov:

-      če oporekate točnosti obdelave podatkov, za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost podatkov;

-      če je obdelava nezakonita, vi pa namesto izbrisa zahtevate omejitev obdelave,

-      če upravljavec podatkov ne potrebuje več, potrebujete pa jih vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;

-      če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi.

 

Pravica do prenosljivosti podatkov: Kot posameznik imate pravico, da prejmete vaše osebne podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ter da te podatke neposredno posredujemo drugemu upravljavcu, pri čemer to velja le v primeru, če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Pravica do ugovora: Če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. V takem primeru bomo nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, lahko kadarkoli in brezplačno ugovarjate brez navedbe razlogov, tako da nam pošljete sporočilo na elektronski naslov: mcdkontakt@si.mcd.com. Če ugovarjate obdelavi vaših podatkov za namene neposrednega trženja, bomo nemudoma prenehali obdelovati vaše podatke za te namene.

Prav tako vam bomona vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podali tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo.

Pravica do vložitve pritožbe: Če sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, na naslovu Zaloška 59, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefonska številka: 00 386 (0)1 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

 

Stik

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba pri ALPE-PANONna telefonski številki: +386 (0)1 428 92 10 ali na elektronskem naslovu: mcdkontakt@si.mcd.com.

Zavezujemo se, da bomo na vaše zahteve odgovorili brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko od vas zahtevamo dodatne podatke. Če vas kljub temu ne bomo mogli zanesljivo identificirati, bomo morali na žalost vašo zahtevo zavrniti.

 

Spremembe

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Prav tako vas bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. z obvestilom na naši spletni strani, po elektronski pošti).

 

Verzija: 1.0

Posodobljeno: 25. 5. 2018