Nagradni izziv

Z dobrim zgledom se borimo proti nedopustni navadi odmetavanja odpadne embalaže kjerkoli. Sprejmi TikTok izziv in se poteguj za ekskluzivno nagrado: za cel teden brezplačnih McKosil za dve osebi.

Pravila si prebereš tu.

»Trash patrola« na delu vsak dan

Ukrepi proti širjenju epidemije covid-19 so zaprli tudi naše restavracije, delujejo le prevzemna mesta McDrive, Walk through in dostava. To pa je povzročilo novo »epidemijo«: odpadna embalaža naših izdelkov pogosto obleži kjerkoli, v parkih, mestnih trgih, ulicah ... V boj proti temu pojavu smo zato poslali naše zaposlene. Tako imenovane »trash patrole« iz vsake restavracije večkrat na dan napravijo obhod po okolici restavracije in poberejo nepravilno odvrženo embalažo naših izdelkov. A njihov domet je omejen na približno kilometer okoli restavracije, zato vse goste še enkrat prosimo, da ravnajo odgovorno. Smeti sodijo v koš!

 Homepage smeti 960x600

Problema se lotimo pri njegovem izvoru

Vsaka embalaža slej ko prej postane odpadek. Zato smo v McDonald'su zelo pozorni na to, iz česa je izdelana. Kar 90 odstotkov vse naše embalaže je izdelane iz papirja, kartona ali recikliranega materiala. Pri različnih papirnatih vrečkah smo pozorni tudi na to, da je papir manj potiskan, ni lakiran ipd., kar vse doprinese k zmanjševanju našega okoljskega odtisa. Za bližnjo prihodnost pa načrtujemo izgon še nekaterih plastičnih izdelkov iz naših restavracij. Več o tem kmalu.

Homepage vrecke 960x600

Ločevanje do papirčka in slamice natančno

Ste se kdaj vprašali, kam gredo odpadki z vašega pladnja v naši restavraciji? Zakaj gostom ne omogočimo, da bi jih sortirali? Ne, ne gre vse v isti koš!

Stvar je namreč taka, da je naš načrt ravnanja z odpadki zelo podrobno določen in lahko le sami zagotovimo dovolj natančno sortiranje. Do vsake slamice in papirčka natančno.

Homepage smeti 2 960x601

Odpadno olje postane gorivo

Pri svojem delu porabimo zelo velike količine kakovostnega 100-odstotno rastlinskega olja. Da je vaš krompirček vedno popolnega okusa in hrustljav, olje pogosto zamenjamo. A brez skrbi, rabljeno olje gre v predelavo in postane biodizel. Morda ste tudi vi v tank svojega avtomobila že natočili gorivo, v katerem se je nekoč prej ocvrl krompirček, piščančji nagci ali ocvrt piščančji zrezek.

Homepage pomfri 960x600