Smeti sodijo v koš!

Najboljše stvari so preproste. V bližnjem Meku prevzameš vrečko dobrot in z družbo ali sam/-a poiščeš idelano mesto za piknik. Na koncu le še pobereš smeti in jih  odvržeš v bližnji koš. Logično, a ne? Škoda le, da nekateri koša ne znajo ali ne zmorejo zadeti. Bodi zgled, spremljaj vsebine na našem Tik Tok profilu in z nekaj sreče dobiš še nagradni kupon.

 

V McDonald'su ločujemo do papirčka in slamice natančno

Ste se kdaj vprašali, kam gredo odpadki z vašega pladnja v naši restavraciji? Zakaj gostom ne omogočimo, da bi jih sortirali? Ne, ne gre vse v isti koš!

Stvar je namreč taka, da je naš načrt ravnanja z odpadki zelo podrobno določen in lahko le sami zagotovimo dovolj natančno sortiranje. Do vsake slamice in papirčka natančno.

Homepage smeti 2 960x601

»Trash patrola« na delu vsak dan

Ko so ukrepi proti širjenju covid-19 zaprli naše restavracije, je to povzročilo pravo »epidemijo« smetenja okolja z embalažo naših izdelkov iz dostave ali McDriva. V boj proti temu pojavu smo zato poslali naše zaposlene. Tako imenovane »trash patrole« iz vsake restavracije večkrat na dan napravijo obhod po okolici restavracije in poberejo nepravilno odvrženo embalažo naših izdelkov.

 Homepage smeti 960x600

Plastične slamice, zbogom!

K vaši priljubljeni pijači ali šejku več ne boste dobili plastične slamice, ampak papirnato. K solati ali sladoledu pa leseno žličko ali lesene vilice. Izkušnja bo nekoliko drugačna, a užitek v okusni osvežitvi bo morda zato še pristnejši.

McD 960x600 SLAMICE

Mala sprememba zate, velika za okolje

Iz uporabe umikamo plastične slamice in plastični pribor. Nadomeščajo jih papirnate slamice in lesen pribor. In če vas bo morda kdaj razjezila razmočena papirnata slamica, ki je bila predolgo v vašem kozarcu kokakole, pomislite, da je prav to fantastično: da papirnate slamice razpadejo in za njimi v okolju ne ostane nič. Sicer pa so naše papirnate slamice zdaj že zelo izboljšane in zdržijo tudi daljše uživaško srebanje osvežilnega napitka.

Homepage slika paketov hrane 960x601

Namesto plastike papir in les

V McDonald'su smo zelo pozorni na to, iz česa je izdelana embalaža za naše izdelke. Več kot  90 odstotkov je izdelane iz papirja, kartona ali recikliranega materiala. Pri različnih papirnatih vrečkah smo pozorni tudi na to, da je papir manj potiskan, ni lakiran ipd., kar vse doprinese k zmanjševanju našega okoljskega odtisa. Zdaj ukinjamo še plastične slamice in plastični pribor. Nadomeščamo jih s papirnatimi slamicami in lesenim jedilnim priborom.

Homepage vrecke 960x600

Podpiramo evropsko direktivo

shutterstock 637827925 aEvropska unija je za leto 2021 uzakonila umik nekaterih izdelkov iz plastike za enkratno uporabo. Plastični izdelki, ki smo jih v preteklosti jemali za samoumevne, se tako že umikajo iz našega vsakdanjika. Poslavljajo se plastične vatirane palčke, plastični pribor, krožniki, slamice in posode za hrano iz ekspandiranega polistirena, ki jih takoj po uporabi zavržemo. V McDonald'su pozdravljamo takšno odločitev in verjamemo, da jo podpirajo tudi naši gostje.

Odgovorni za 70 % odpadkov v naših morjih in oceanih

Plastika je postala za naš planet le težko obvladljiva nadloga. Zaradi malomarnega ravnanja tisoče ton plastičnih odpadkov dnevno konča v morjih in oceanih, kjer so pogosto usodni za morske živali, na koncu pa se v obliki mikroplastike vračajo nazaj na naše krožnike. Kar 80 % vseh morskih odpadkov je plastičnih in po približni oceni okrog 70 % odpade prav na te naše male plastične spremljevalce, ki jih zdaj nadomeščamo z okolju prijaznejšimi alternativami.

shutterstock 645210340 a

Odpadno olje postane gorivo

Pri svojem delu porabimo zelo velike količine kakovostnega 100-odstotno rastlinskega olja. Da je vaš krompirček vedno popolnega okusa in hrustljav, olje pogosto zamenjamo. A brez skrbi, rabljeno olje gre v predelavo in postane biodizel. Morda ste tudi vi v tank svojega avtomobila že natočili gorivo, v katerem so se nekoč prej ocvrli hrustljavi krompirček, piščančji nagci ali paniran piščančji zrezek.

Homepage pomfri 960x600