Za male bolnike v Sloveniji

21.02.2014

Podjetje McDonald's Slovenija je predstavnikom Ustanove – Fundacija za pomoč otrokom predalo donacijo v višini 11.630 evrov, Donacija bo nekoliko pripomogla, da bo življenje malih bolnih otrok in njihovih družin nekoliko lažje.

Predaja čeka z donacijo v višini 11.630 evrov se je odvila v restavraciji McDonald's na Rudniku. Tomaž Erjavec, direktor marketinga pri podjetju McDonald's Slovenija, d.o.o., je ob predaji donacije povedal: »Vlaganje v lokalno okolje in tako v lepšo prihodnost nas vseh je ena temeljnih vrednot McDonald'sa. Že 2 desetletji po vsem svetu skupaj z gosti naših restavracij izvajamo akcije in na ta način pomagamo otrokom omogočiti lepše otroštvo in zagotoviti svetlejšo prihodnost. V Sloveniji smo donacijo namenili Ustanovi – Fundacija za pomoč otrokom, saj želimo pomagati tistim otrokom, ki so pomoči najbolj potrebni.«

Ustanova fundacija za pomoč bolnim otrokom finančno pomaga domačim otrokom in njihovim družinam, ki so se zaradi bolezni znašli v finančni in življenjski stiski in obenem poskuša družinam z bolnimi otroci tudi vsestransko svetovati, jih zastopati, združevati in pomaga preiti v manj stresno in prijaznejše življenje. Obenem pomaga in omogoča do kakovostnejšega življenja kronično, hujše in kakorkoli dolgotrajno bolnim otrokom, otrokom z več neraziskanimi diagnozami, ter otrokom, ki trpijo zaradi okvare, ki je posledica nesreče ali poškodbe ter njihovim družinam širom Slovenije.

Olga J. Bahun, predsednica uprave Ustanove – Fundacija za pomoč otrokom je ob prevzemu donacije dejala: »Celotni ekipi McDonalds Slovenija IZ SRCA HVALA ZA POMOČ, PRIJATELJSTVO IN OPORO! Z roko v roki smo močnejši in uspešnejši! Hvala vsem posameznikom, ki ste pomagali in podprli našo ustanovo po svojih zmožnostih, poklonili drobiž s katerim vnašamo spremembe v boju za zdravje in človeka vredno življenje posameznega bolnega junaka in njegove ožje družine. Donacija se nanaša na pretekle mesece in že služi svojemu namenu.